Ga naar de inhoud

Politiekids Vinkhuizen is terug!

Spreek tekst uit

Laden...

Dinsdag 1 oktober was het dan eindelijk zo ver! Na een aantal jaren van afwezigheid, mochten we weer starten met een nieuwe lichting Politiekids Vinkhuizen!

Beëdigd door de burgemeester

De kids vonden het stiekem best wel spannend. In het mooie nieuwe gemeentehuis werden zij welkom geheten met een heerlijk gebakje. Na een welkomstpraatje door Martijn van het WIJ team en jeugdagent Annemarie, werden de kids beëdigd door de burgemeester Koen Schuiling en de kinderburgemeester Inez. De kids kregen vervolgens hun badge wat hun uniform (pet en hesje) compleet maakte. Na de beëdiging was er nog een fotomoment op de Grote Markt.

Wij hebben er ontzettend veel zin in. Volgende week staat de eerste training op het programma: EHBO. De kinderen zullen dan leren hoe om te gaan bij ongevallen.

Wij houden jullie op de hoogte!

Politiekids

Politiekids is een project waarbij kinderen van 6 tot en met 10 jaar de politie helpen met speciale acties. Eerst worden de kinderen – net als echte politiemensen – beëdigd door een politiechef. De kinderen dragen tijdens de acties een opvallend tenue met de opdruk ‘Politiekid’ en een speciale Politiekids-badge.

Met de politie op de foto…

…en met burgemeester Schuiling en kinderburgemeester Inez.

Verbonden organisaties