Ga naar de inhoud

Vinkhuizen krijgt eigen wijkdichter

Spreek tekst uit

Laden...

Vinkhuizen krijgt eigen wijkdichter

Vinkhuizen krijgt dit jaar voor het eerst een eigen wijkdichter. Hannan van Rooij (23) wordt donderdag 24 oktober officieel tot wijkdichter van Vinkhuizen benoemd. Als wijkdichter zal Hannan over Vinkhuizen schrijven en betrokken zijn bij activiteiten. Volgens Hannan kan poëzie mensen met elkaar verbinden. Ze heeft dan ook enorm veel zin om haar gedichten in Vinkhuizen te laten horen.

Even voorstellen

Hannan woont nu een jaar in Vinkhuizen. “Ik vind Vinkhuizen een ontzettend fijne, warme buurt,” vertelt Hannan. “Ik heb over de hele wereld gedwaald, maar hier voel ik me thuis.”

Hannan studeert religiewetenschappen aan de RUG. Daarvoor heeft ze ethiek en verpleegkunde gestudeerd. Tijdens haar studie raakte ze betrokken bij de Poetry Circle, een landelijk platform voor spoken word artiesten en dichters. Hannan werd spoken word artiest. Dat is iemand die een verhaal of boodschap voordraagt voor publiek. Dat gaat goed, want Hannan mocht afgelopen zomer al op Noorderzon optreden.

Poëzie verbindt

Hannans schrijfstijl is rauw, eerlijk en beeldend. Ze wil een nieuw licht laten schijnen op thema’s zoals zorg, grote vragen, hartzeer en andere dagelijkse dingen. Onderwerpen die iedereen raken, maar waar we niet altijd met elkaar over praten. Daarom wil Hannan poëzie gebruiken om mensen met elkaar te verbinden.

“Hoe we taal gebruiken is vaak heel logisch en zonder gevoel, of we nou met elkaar praten of iets in de krant lezen,” vertelt Hannan. “Poëzie gaat juist wel over gevoel. Zelfs als je een gedicht niet helemaal begrijpt kan je voelen wat er gezegd wordt. Je raakt in verbinding met elkaar door uit gevoel te spreken.”

Poëzie in Vinkhuizen

Hannan wil poëzie een plekje geven in Vinkhuizen. “Als wijkdichter zal je mij bij evenementen en activiteiten in de wijk tegenkomen,” zegt ze. Zo doet Hannan mee aan de theatervoorstelling ‘Zand erover’ die in november te zien is in ’t Vinkhuys. Bovendien zal Hannan af en toe een stukje schrijven voor de Westerkrant. Zo heeft Hannan nog veel meer ideeën.

Ben je benieuwd naar Hannans werk? Kom dan donderdag 24 oktober om 19.45 naar Tuin in de Stad in het Westpark (Tarralaan 6). Daar leest Hannan voor uit haar werk. Er zijn ook andere dichters van de partij. Wil je zelf een gedicht meenemen of ter plekke een gedicht schrijven? Dat kan ook. Wie zin heeft om mee te eten is vanaf 18.00 welkom.

Verbonden organisaties

Vrije tijd

Tuin in de Stad

Tuin in de Stad is een kwekerij in het Westpark, aan de rand van Vinkhuizen. Wij kweken vaste planten zonder gif. Daarnaast verkopen wij kerstbomen, die je terug kan brengen. Wij hebben een moestuin, een camping, een doolhof met speelplaats en een kasteel als werkplaats. Vrijwel elke donderdag kun je bij ons eten op basis van donatie. Je kunt ons gebouw ook huren (met of zonder catering).

Adres

Tarralaan 6
9745 ER Groningen
Nederland

Contact