Ga naar de inhoud

Taekwondoka’s uit Vinkhuizen bij internationaal taekwondo toernooi

Spreek tekst uit

Laden...

Afgelopen weekend namen David Muresan en Lasse Reigersberg, leden van Kazemi Taekwondo Academie te Vinkhuizen, deel aan de 51e editie van de Dutch Open G2 in Eindhoven. Er gingen zo’n 1500 deelnemers uit alle delen van de wereld de strijd aan. Dit prestigieuze toernooi, met deelnemers van alle vijf continenten, bood de kans om punten te verzamelen voor de wereld- en olympische ranglijsten. De twee taekwondoka’s van de Kazemi Taekwondo Academie hebben al vaker succes geboekt op Europese toernooien en wisten eerder meerdere gouden medailles te veroveren.

David Muresan

David Muresan, die vorige maand nog goud pakte op het Open Ilyo Kyorugi, kwam in actie in de -68 kg categorie. Hij begon zijn wedstrijd sterk en domineerde met zijn techniek en lenigheid, maar door een paar kostbare fouten wist zijn tegenstander de overwinning uiteindelijk naar zich toe te trekken. Ondanks het sterke begin, eindigde de partij in een nipte uitschakeling voor David.

Lasse Reigersberg

Voor Lasse Reigersberg, die vorig jaar nog derde werd op het NK, was dit het tweede toernooi van het seizoen. Na eerdere internationale successen, stond er druk op hem om wederom te presteren. De eerste ronde verliep wat stroef, maar in de tweede ronde kwam hij sterk terug met een paar indrukwekkende hoofdtreffers. Helaas verloor Lasse de tweede ronde met slechts één punt verschil, wat hem ook vroegtijdig uitschakelde.

Verlies doet geen afbreuk

Ondanks de resultaten is coach Habib Kazemi tevreden over de prestaties van zijn atleten. “We werken volgens een programma waarin het grote geheel centraal staat,” aldus Kazemi. “Een verlies doet geen afbreuk aan wat onze taekwondoka’s hebben laten zien. We blijven trots, vooral dankzij de trouwe supporters die ons overal naartoe volgen.”


Volg ons op Instagram of Facebook voor snelle updates over Vinkhuizen.

Verbonden organisaties