Desalniettemin brengt Diner om de hoek een aantal nieuwe gerechten onder uw aandacht. Het is zeker de moeite waard om dit te proeven.
Lontong Cap Gomeh
Dit is een gerecht die oorspronkelijk afstamt van de Indonesische Chinese keuken. De viering van het Chinees nieuw jaar (Imlek) duurt 15 dagen en Cap Go (=15) Meh (avond) is de laatste avond van deze viering. De ingrediënten in de Lontong Cap Go Meh zijn o.a kip in kokosmelk (Opor ayam), sayur lodeh (groentesoep in kokosmelk) , kroepoek en Lontong (=samengeperste rijst in plastic). U kunt natuurlijk ook voor de witte rijst kiezen i.p.v. lonting.
Bami Jawa of Javaanse Bamie
Bami Jawa ofte wel Bami Goreng Jawa wat gebakken Javaanse bami betekent is ons tweede Indonesisch-Chinees gerecht en bestaat uit zonnebloemolie, uien, knoflook, kipfilet, witte kool, reepjes omelet, blad selderij. Het is lichtpittig en smaakvol.
Kom dit proeven, maar vergeet niet te reserveren. We wensen u namens alle vrijwilligers van Dinner Om de Hoek alvast een Selamat Makan toe.
Tekst: Harry Krafft
Vinkhuizen, 31 januari 2019