Vorige week donderdag waren de kinderen al begonnen met de voorbereidingen: Koksmutsen maken en placemats tekenen en groenten plakken.
Op de ene kant van de placemat stond een bord vol met groenten die de kinderen zelf hadden uitgekozen en op de andere kant een foto van de kinderen met de koksmuts op (bewerkt door Addie). Want er komt heel wat bij kijken om een Hamburgerrestaurant te openen. Eén van de vaders had voor de kinderen die Halal eten, vlees gehaald bij Nazaar uit de binnenstad en Marieke, stagiaire had de andere boodschappen gedaan. Een heel team van twee vrijwilligers Hilde en Addie, twee moeders, Marieke en Aukje stonden klaar om de 17 kinderen te leren broodjes hamburgers te maken. De oudste kinderen van 7 gingen de hamburgers maken: gehakt mengen met peper en zout, daarna in een hamburgervorm er hamburgers van maken. Tot slot bakken en ze stonden ook achter de balie. Ze deden aan het eind de hamburgers op bordjes met een broodje, vroegen of de kinderen er sla, komkommer, tomaat en augurk op wilden. En er stond een kind achter de kassa. De andere kinderen hadden in twee groepen de groenten gesneden en de broodjes open gesneden, nadat ze geleerd hadden hoe je moest snijden. Tijdens het snijden rook het al heerlijk en veel kinderen zeiden dat ze honger hadden. Eindelijk was het tijd om te eten. De 17 koks hebben het prima gedaan, want ze vonden de broodjes hamburger heerlijk!
Klik hier voor de foto's
Aukje Heys, WIJ Vinkhuizen
Activiteit Project Restaurant (5 x op donderdag) in de Speeltuin voor kinderen 4 t/m 7 jaar van WIJ Vinkhuizen (zit op dit moment vol)
Vinkhuizen, 6 april 2018