Ga naar de inhoud

De Kunst- en sportroutes worden op 15 juni geopend in het Diamantpark

Spreek tekst uit

Laden...

Zaterdag 15 juni worden de kunst- en sportroute door Vinkhuizen eindelijk geopend! Om 10.15 wandelen we samen de kunstroute af. Om 11.30 is de sportroute aan de beurt. Deze route mag je wandelen of hardlopen. We beginnen in het Diamantpark.

Verborgen pareltjes

Als je naar je werk fietst of op visite gaat heb je niet altijd oog voor kunst in de wijk. Toch is er heel veel kunst te bewonderen in Vinkhuizen. Daarom vraagt de kunstroute aandacht voor de verborgen pareltjes in onze wijk.

Het beeld Jona in de Walvis van Janny Brugman-de Vries, bijvoorbeeld. Dit prachtige bronzen beeld is aan de Metaallaan 255 te vinden. Ook de bijzondere entreepoort bij Dierenweide Eelderbaan en de prachtige muurschildering van Nomad Clan op de zijgevel van een woning aan de Zilverlaan zijn te bewonderen. Er zijn nog veel meer kunstwerken te zien als je de route volgt.

De kunstwandelroute heeft gele en paarse tegels en is ongeveer 6 kilometer lang. Je kunt hier het kaartje van de kunstroute bekijken.

Sportief bezig

De sportroute leidt je langs alle sportplekken in de wijk. Van de pannakooi tot wandelen in het Roege Bos, er is voor ieder wat wils. De sportroute heeft rode en groene tegels. Deze route is 6,5 km lang, precies 4 mijl dus. Daarom is de route ook erg geschikt voor hardlopen. Bekijk hier het kaartje van de Sportroute.

Meer informatie:

Hoe kwamen de routes tot stand?