Ga naar de inhoud

Kunstroute en sportroute Vinkhuizen officieel geopend

Spreek tekst uit

Laden...

Op zaterdagochtend 15 juni om 10.00 uur werden ‘officieel’ de kunstroute en de sportroute van Vinkhuizen geopend. Twee leuke routes van beide ruim 5 km lang door Vinkhuizen.

De opening vond plaats in het Diamantpark. Berry van Holland (van de Hanzehogeschool) hield een kort praatje en onthulde samen met Emma Bel (van Kiosk Diamantpark) het recent geplaatste bord met de plattegrond erop. Dit bord is te vinden in het Diamantpark en is een mooi startpunt van de routes. Daarna werd een stukje van de kunstroute gelopen onder begeleiding van gids Derk.

Verborgen pareltjes

Heel interessant, wat gids Derk allemaal wist te vertellen van onder andere de architectuur van de Leon van Gelderschool, het kostbare en unieke kunstwerk Jona in de Walvis bij het Magma gebouw, de muurschildering van Nomad Clan aan de Zilverlaan en de graffiti art achterop Kiosk Diamantpark van Onkruid en Michel Velt.

Derk vertelde dat we veel verborgen pareltjes in de wijk Vinkhuizen hebben en dat hier nog af en toe nieuwe kunstwerken bij komen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Paddepoel of Selwerd.

Loop je mee?

Dat smaakt ook naar meer….Derk of Flip willen wel een keer de hele route gidsen. Heb je interesse? Mail dan naar [email protected]. Er zijn hele routeboekjes gemaakt van de route, waar ook wat informatie in staat. Deze zijn te verkrijgen bij ’t VInkhuys en Kiosk Diamantpark.

Klik hier om de kunstroute online te bekijken.

Klik hier om de sportroute online te bekijken.

Wil je nog meer weten over bijvoorbeeld de totstandkoming van de routes, lees dan ook nog even dit: https://vinkhuizen.nl/2024/03/29/nieuwe-wandelroutes-door-vinkhuizen/

 

Tekst & foto’s: Emma Bel

Verbonden organisaties