Ga naar de inhoud

Sloop Boraxstraat begint deze week

Spreek tekst uit

Laden...

Donderdagmiddag 4 juli is het zover. De sloop van de Boraxstraat begint. Om 15:00 uur wordt de sloop officieel afgetrapt met een activiteit van de Huismeesters.

Correctie: in de Westerkrant staat incorrect dat het om woensdagmiddag 3 juli gaat. Dat klopt niet. De sloop begint op 4 juli.

Plannen

In totaal worden er 56 woningen aan de Boraxstraat en de Pyrietstraat gesloopt. Veel van de woningen zijn in slechte staat. Bewoners hebben last van schimmel, vocht en tocht. De huizen zijn in de zomer te heet en in de winter te koud. De stookkosten zijn enorm. Daarom bouwt woningbouwvereniging de Huismeesters nieuwe woningen. Deze zijn toekomstbestendig en energiezuinig. Er worden 89 nieuwe woningen gebouwd op de plek van de oude woningen. Een deel bestaat uit rijtjeshuizen en een deel bestaat uit appartementen.

Tijdlijn

De sloop en herbouw van de Boraxstraat en Pyrietstraat verloopt in twee fases. Fase 1 begint deze week. Bouwbedrijf Trebbe sloopt de woningen. Daarna begint de bouw van de nieuwe woningen. In juli 2025 verwacht Huismeesters de eerste woningen op te kunnen leveren. Dan begint fase 2. De tweede reeks woningen wordt gesloopt en nieuwe woningen worden gebouwd. In juli 2026 Worden de nieuwe woningen van fase 2 opgeleverd. Het kan zijn dat de plannen vanwege omstandigheden iets wijzigen.

Bewoners keren terug

De huidige bewoners van de Boraxstraat hebben hun woningen verlaten. Ze mogen zelf kiezen of ze weer naar hun oude plekje terug willen wanneer de nieuwbouw klaar is. Tot die tijd verblijven ze in tijdelijke woningen. De oud-bewoners hebben een verhuiskostenvergoeding gekregen om de verhuizing goed te laten verlopen.


Lees hier meer over de nieuwe woningen

Bron: Huismeesters