Ga naar de inhoud

Wijkbewoners besluiten mee over onderhoud Roege Bos

Spreek tekst uit

Laden...
Roege Bos Ingang Kwartsstraat

Wijkbewoners besluiten mee over onderhoud Roege Bos

Wijkbewoners van Vinkhuizen en de Held hebben meebepaald hoe het Roege Bos de komende jaren wordt onderhouden.

Bloemen, bessen en framboosstruiken

Eind 2022 was er een inloopavond waar wijkbewoners van Vinkhuizen en De Held hun zegje konden doen over bomen en struiken, biodiversiteit en voorzieningen. Samen met de bewoners zijn toen de volgende zaken besloten: de knotwilgen worden eens per drie jaar geknot, er komt een biodiverse zoom achter de woningen bij het Roege Pad/Roege Bos en het veldje achter De Held 9-21 wordt opgefleurd door bloemen, bessen- en framboosstruiken.  Ook wordt het vennetje vaker gebaggerd, krijgt de vangrail bij de Kwartsstraat een klimop en komen er een paar boomstambankjes in het bos.

Onderhoud van de randen van het bos

Dit jaar mochten wijkbewoners mee besluiten over het onderhoud van de zuidrand van het bos. Er is afgesproken dat de overgang van bos naar gras langs de zuidrand zwaar gesnoeid gaat worden. Aangetaste bomen aan de rand van het bos worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de planten in dit overgangsgebied zich goed kunnen ontwikkelen. Tijdens de werkzaamheden is een ecoloog aanwezig om te zorgen voor het behoud van nest- en voedselopties voor vogels en zoogdieren.

De plannen worden uitgevoerd door gemeente Groningen in combinatie met Heldergroen en Landschapsbeheer Groningen. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in het najaar starten.