Ga naar de inhoud

Nieuwe ronde Buurtfonds Vinkhuizen van start

Spreek tekst uit

Laden...

Van 1 t/m 31 oktober kan je weer een aanvraag indienen voor het buurtfonds.

Wat is er aan te vragen?

In het buurtfonds van de wijk Vinkhuizen is er geld beschikbaar voor leuke, inspirerende en originele initiatieven/projecten die de leefbaarheid verbeteren in Vinkhuizen. Per aanvraag is er een bedrag van maximaal € 400,00 beschikbaar.

Wanneer kun je aanvragen?

Van 1 t/m 31 oktober 2024 kun je weer aanvragen indienen voor het buurtfonds. Er is weer een bedrag van 2.500 – 3.000 euro beschikbaar voor diverse initiatieven. In het voorjaar van 2025 is een tweede ronde, waarbij het overgebleven budget (2.000 – 2.500 euro) zal worden verdeeld.

Wie kan aanvragen?

Alle inwoners, buurt- en wijkverenigingen en accommodaties in Vinkhuizen kunnen een aanvraag doen. De aanvrager moet zelf het project organiseren en uitvoeren. Het project/de activiteit moet ten gunste komen van een grote groep mensen in de wijk.

Regels

Het initiatief moet haalbaar zijn en een maatschappelijk karakter hebben. Het initiatief heeft geen commercieel belang of winstoogmerk. Het initiatief is niet in strijd met gemeentelijk beleid en/of wetgeving. Per persoon/organisatie mag er 1 aanvraag worden ingediend. Afgewezen aanvragen mogen niet opnieuw worden ingediend, tenzij bij de afwijzing expliciet wordt aangegeven dat dit wel mag. Het is niet mogelijk om een bijdrage te krijgen uit het Buurtfonds als het project/initiatief al gesteund wordt door het Wijkoverleg Vinkhuizen.

Bekijk alle regels hier.

Wie beslist?

De coördinatie van het buurtfonds vindt plaats onder voorzitterschap van buurtcentrum de Wende. Dit betekent niet dat het buurtcentrum over de aanvragen beslist. Per keer worden er vijf vertegenwoordigers van de wijk gevraagd voor de beoordeling van de aanvragen en besluitvorming. Besluit over toekenning of afwijzing wordt medegedeeld via de mail.

Wat vragen wij?

Stuur de aanvraag per mail: [email protected]. Vermeld een bankrekeningnummer waar het geld op kan worden gestort. We kunnen ook facturen rechtstreeks vergoeden aan de leverancier van de dienst of het product. We verwachten dat je je initiatief actief zal promoten. Wij kunnen je vragen om dit te doen op bepaalde evenementen.

Let op: Uitvoering van een activiteit moet binnen drie maanden na toekenning plaatsvinden. We vragen je dan ook om uiterlijk drie maanden na toekenning bonnen bij ons in te leveren. Bij het ontbreken van bonnen, wordt het betaalde bedrag teruggevorderd. Verder word je uitgesloten van nieuwe deelname aan het buurtfonds.

We ontvangen graag een verslag van het evenement met foto(‘s).

Buurtfonds 2023

Benieuwd naar de uitslag van vorig jaar? Bekijk dat hier.

 

Verbonden organisaties

Buurt- en wijkcentra

Buurtcentrum de Wende

Buurtcentrum de Wende is een multicultureel buurtcentrum in de wijk Vinkhuizen in Groningen. Wij verzorgen diverse vaste en incidentele sociaal-culturele activiteiten. Daarnaast kun je bij

Adres

Goudlaan 555
9743 CP Groningen
Nederland

Facebook

 

Contact

Overig Zorg & welzijn

WOV – Wijkoverleg Vinkhuizen

Wijkoverleg Vinkhuizen is dé bewonersorganisatie voor de wijk Vinkhuizen en behartigt de belangen van alle wijkbewoners.

Adres

Radiumstraat 213
9743SN Groningen
Nederland

Vragen en contact

Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën voor uw straat of uw buurt? Neem dan contact op met het bestuur van Wijkoverleg Vinkhuizen of met één van de coördinatoren. Vragen zijn altijd welkom! We kunnen niet alle problemen oplossen, maar altijd wel constructief meedenken.

Voor algemene vragen: [email protected]

Voor financiële vragen: [email protected]

Voor vragen over communicatie: [email protected]

Voor vragen over Wijknieuws Vinkhuizen: [email protected]

Voor vragen over rondbrengen van flyers: [email protected]

Voor vragen over groen: [email protected]

Voor vragen over verkeer: [email protected]

Contact